Quick Links - Also see the menu above and more choices on the right side of the blog (too much, but all good stuff)

\/ ...and now BIMbuilder.com Blog Posts... \/

Wednesday, January 20, 2010

Tech Support: Revit 2010 user interface font displays as square symbols

Published date: 2010-Jan-19 ID: TS14404955
Applies to: Autodesk® Revit® Architecture 2010 Autodesk® Revit® MEP 2010 Autodesk® Revit® Structure 2010

Issue

In Revit 2010 you notice the user interface fonts are appearing as squares instead of the expected font.

Solution


The Revit 2010 user interface uses the font defined in the Windows Control Panel. By default it is set to Tahoma size 8. If there were any changes to the font, size or Windows appearance style the interface may have difficulties displaying the font.
  1. Reset the font to Tahoma size 8: For Windows XP this is located under the Windows Control Panel > Display > Appearance > Advanced > Font. For Windows Vista this is located under the Windows Control Panel > Appearance and Personalization > Change the color scheme > Advanced > Font. Set the following items to Tahoma, size 8: Active Title Bar, Icon, Inactive Title Bar, Menu, Message Box, Palette Title, Selected Items and Tooltip. If the issue persists after Revit 2010 is closed and reopened move onto the next step:
  2. Disable smooth edges for screen fonts: For Windows XP this is located under the Windows Control Panel > Display > Appearance > Effects > un-check Use the following method to smooth edges of screen fonts. For Windows Vista this is located under the Windows Control Panel > Appearance and Personalization > Change the color scheme > Effects > un-check Use the following method to smooth edges of screen fonts. If the issue persists after Revit 2010 is closed and reopened move onto the next step:
  3. Clean uninstall \ reinstall of Revit 2010
Source: Autodesk - Autodesk Revit Structure Services & Support - Revit 2010 user interface font displays as square symbols

1 comments:

violet78 January 21, 2010 at 2:06 PM  

I just finished dealing with this issue. Finally had to resort to re-installing Windows. Step 1 & 3 didn't work. Autodesk hadn't told me about step 2. Also, I noticed this happened in both Revit and Autocad, but even re-installing both did not fix it.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP  

[Valid Atom 1.0]